Toerisme Zeeland profiteert van onrust in de wereld

Geen onzekerheid

OOST-SOUBURG - Volgens Arthur van Disseldorp van Recron Zeeland willen mensen geen onzekerheid over hun bestemming als ze op vakantie gaan. "Hoe cru het ook klinkt, ontwikkelingen in landen als Turkije, Tunesië en Egypte hebben effect op het binnenlands toerisme. Dus ook voor Zeeland."

Goede zomer

Zowel de VVV Zeeland als de Recron Zeeland geven aan dat het goed loopt met boekingen voor komend seizoen. Volgens Arthur van Disseldorp van de Recron is onrust in de wereld niet de enige reden daarvoor. "We hadden vorig jaar een goede zomer en daar profiteren we nu van. Mensen reserveren na een zonnige vakantie meteen al weer voor volgend jaar. Tenslotte betaalt het zich terug dat Zeeuwse accommodaties steeds meer investeren in kwaliteit. De gast wil nou eenmaal een overdekt zwembad en een mooi huisje."

Vlamingen

Ook in het soort gasten dat een vakantie naar Zeeland boekt, zijn ontwikkelingen te zien. "De meerderheid bestaat nog steeds uit Nederlanders. Het aantal Duitsers is stabiel, maar waar een duidelijke stijging in zit zijn de Vlamingen. Zij hebben zelf ook een kust, maar willen graag wat meer groen en minder beton."

Positieve punten

Arthur van Disseldorp geloof niet dat Zeeland nog meer kan profiteren van de onrust in de wereld door in te spelen op gevoelens die leven. "Je kunt je beter profileren met je eigen positieve punten, dan negatieve punten van anderen. En dat doet Zeeland goed. "