Verontruste Zeeuwen trekken naar Den Haag

OOST-SOUBURG -
De
wordt aanboden door een groep Zeeuwse ondernemers, politici en instellingen, waaronder de Zeeuwse Orde van Advocaten, de Roosevelt Academy en de ondernemingsraad van Torentijd. Zij vrezen dat de leefbaarheid in Zeeland achteruit gaat als de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen van het kabinet doorgaan.

Krimpregio's

Ze hebben vooral moeite met het weghalen van rijksdiensten uit Zeeland terwijl het kabinet heeft beloofd om bij reorganisaties van rijksdiensten juist de krimpregio’s te versterken. Dergelijk beleid mag geen 'dode letter' zijn en dus niet stelselmatig worden genegeerd op het moment dat er besluiten vallen.

Faillissementen

Het vertrek van de overheidsinstanties komt bovenop de faillissementen van Zalco en Thermphos en reorganisaties zoals bij Neckermann. Made-in-Zeeland spreekt van een 'extra zware mokerslag' voor de werkgelegenheid in de provincie.

Funest

Vijftig T-shirts heeft organisator Stichting Made-in-Zeeland besteld. Hierop staat een Zeeuwse worstelende leeuw en de tekst 'Houd Zeeland sterk'. Initiatiefnemer Anita van Oostrom: "Men moet in Den Haag weten dat een dergelijke kaalslag niet kan en funest is voor onze regio."