Excuses voor late infomatie omwonenden Torentijd

MIDDELBURG -
Hoewel Bergmann dus excuses aanbiedt, zegt hij er gelijk bij dat hij geen andere keus had. Hij kon niet eerder met de informatie naar buiten komen, omdat het anders het onderzoek teveel in gevaar brengen, zegt hij.

Grof geweld

Buurtbewoners zijn niet blij dat ze lang moesten wachten tot er duidelijkheid kwam of ze mogelijk gevaar liepen. De wijk was woensdagmiddag geruime tijd afgesloten, omdat er een melding kwam dat een gevangene met grof geweld zou worden bevrijd.

Kogelwerende vesten

De politie rukte woensdag rond half twee massaal uit om de uitbraakpoging te verijdelen. Bij de wijk stonden politieagenten in kogelwerende vesten en waren politiehonden actief. Op de gevangenis stonden geruime tijd mannen met geweren.

Evaluatie

De politie zegt in een reactie, dat de informatievoorziening naar omwonenden meegenomen wordt in een evaluatie. Ook in gevangenis Torentijd wist het personeel geruime tijd van niets. Volgens directeur Peter Baaijens zijn de medewerkers bewust onwetend gehouden. Dit om te voorkomen dat er informatie naar buiten zou lekken.