Dieren Braakman komen goed terecht

HOEK -
Groenbeheerder Marco Knipping kreeg veel reacties op de advertenties: 'Dat komt denk ik omdat de Braakman echt een begrip is hier in de regio, het leeft enorm.'

Terecht

De schapen, konijnen en cavia's zijn inmiddels weg en maandag worden de varkens en kippen opgehaald. Volgens Knipping komen alle dieren goed terecht. 'We zijn blij voor de dieren, maar voor onszelf blijft het jammer, je bouwt toch een relatie met ze op', vertelt Knipping.

Hooglanders

Knipping komt nog dagelijks naar de camping om de Schotse Hooglanders te verzorgen, die kunnen voorlopig wel blijven omdat een bedrijf uit Hoek het voer voor de komende maanden betaald heeft.

Medewerkers

De groenbeheerder is een van de vijf medewerkers die nog rondloopt op de camping. Ze hopen dat er snel een nieuwe eigenaar komt. 'We blijven gewoon hier en doen ons ding. Hoe de toekomst er uit ziet weten wij ook niet, we krijgen helemaal geen informatie.'

Problemen

Camping de Braakman verkeert in financiële problemen en staat te koop. Die problemen zijn ontstaan door het faillissement van het moederbedrijf, Lemonie Investement BV. In afwachting van een eventuele verkoop heeft de bank de rekeningen van de Braakman bevroren.