Verdachte branden Oosterland belaagd door bewoners

OOSTERLAND -
De rechter-commissaris oordeelde dat de politie niet genoeg bewijs had om hem langer vast te houden. Bij een 22-jarige man uit Oosterland was dat wel het geval, hij zit nog vast.

Vernielingen

Bij de woning van de 38-jarige man zijn vernielingen gepleegd. Er zijn ruiten ingegooid en de buitenmuren zijn beklad met graffiti. De buurtbewoners zijn ervan overtuigd dat de man betrokken is bij de branden. Volgens een bekende van de man heeft hij een verleden als pyromaan.
Bierflesjes
In het totaal zijn er drie politie-eenheden ingezet. Ook een hondengeleider probeerde de boze bewoners op afstand te houden. De verontwaardiging sloeg over op de agenten die bekogeld werden met gevulde bierflesjes. Ook een voorruit van een politieauto raakte beschadigd. Op het moment dat de verdachte zijn woning verliet, vlogen de bierflesjes langs zijn hoofd en van de begeleidende agenten. De verdachte werd hierbij geraakt.

Bus

Toen de man eenmaal in de politiebus zat, dromden de mensen zich al scheldend, slaand en schoppend rondom het busje. De bestuurder van de bus slaagde erin om zonder verdere ongelukken weg te rijden.

Rust

Burgemeester Rabelink van gemeente Schouwen-Duiveland roept de bewoners van Oosterland op, om de rust te bewaren. Hij begrijpt dat de emoties hoog oplopen, maar hij vraagt aan iedereen om even afstand te nemen tot de zaak is afgerond.

Politieonderzoek

De politie zegt dat de 38-jarige man nog steeds verdachte is in de zaak. Het politieonderzoek gaat op volle kracht door.