Laatste dag voor stationsrestauratie

MIDDELBURG -
Onduidelijkheid

Het is de vraag of de stationsrestauratie opnieuw open gaat. Volgens Coumans is er een opvolger. Navraag bij de Nederlandse Spoorwegen geeft nog geen duidelijkheid. Het station wordt komende week gerenoveerd. Exploitatie van een horecagelegenheid is een mogelijkheid, maar dat zal dan wel in 'afgeslankte' vorm zijn, aldus de NS.

Mooi uitzicht

De stationsrestauratie in Middelburg kon jarenlang rekenen op een groep vaste bezoekers. "Ik kom hier dagelijks. Zeker in de tijd dat ze hier nog warme maaltijden serveerden. Daar zijn ze twee maanden terug mee gestopt", vertelt een vaste klant. Gasten komen vooral voor de goede sfeer, de levendigheid en het mooie uitzicht op het Kanaal door Walcheren missen.

Honki Tonki Burger

Het etablissement stond bekend om zijn Honki Tonki Burger. Al jaren staat die niet meer op de kaart, maar Coumans weet nog wat hij kostte, 3 gulden 75.

1872

De stationsrestauratie bestaat sinds 1872. De Maatschappij tot exploitatie van Staatsspoorwegen geeft per advertentie in de Middelburgsche Courant van 22 mei 1872 aan "dat de bediening van het Buffet aan het Station te Middelburg bij inschrijving zal worden verpacht, voor den tijd van vijf jaren, ingaande den eersten Juli 1872." W.B.F. Boekhout was de eerste pachter van de stationsrestauratie.