Goes tevreden met softdrugsbeleid

GOES -
Donderdagavond is een publiek debat gehouden over softdrugs in coffeeshop Highlife aan de Wijngaardstraat. De coffeeshophouder, Stichting Maatschappelijk Werk Oosterschelderegio en verslavingszorg van Indigo organiseerden het debat.

Minderjarigen

Verhulst wil dat de gemeente vooral toezicht houdt op het niet verkopen aan minderjarigen en het niet verkopen van harddrugs. Verder zegt hij dat een coffeeshop zich nooit aan alle regels kan houden. Verhulst doelt daarmee op de hoeveelheid voorraad die en coffeeshop mag houden. Dat is bijna onmogelijk voor coffeeshops.
Softdrugsbeleid
Softdrugs zijn de laatste tijd veel in het nieuws, met name door het afschaffen van de wietpas. Gemeenten mogen nu zelf bepalen welk softdrugsbeleid zij erop nahouden. De gemeente Goes wil het drugstoerisme blijven tegengaan en mensen voorlichten over softdrugs met het oog op de volksgezondheid.

Ledenlijst

De wietpas was er alleen voor Nederlanders die lid werden van een coffeeshop. Burgemeester Verhulst wil nu dat de coffeeshops de ledenlijsten vernietigen, zodat ze niet meer als softdrugsgebruikers staan geregistreerd.