Scholieren krijgen les op zee

OOSTBURG -
De scholieren varen over de Atlantische Oceaan naar de Caraïben en terug, zonder dus een les te missen. "De groep wordt verdeeld in twee. De ene dag vaar je met het schip en de andere dag krijg je van 08.00 uur tot 18.00 uur les", vertelt Yves Povel uit Oostburg. Maar de scholieren blijven niet alleen aan boord. Ze gaan ook drie weken op expeditie bij indianen en verblijven in een gastgezin in Cuba. Daar maken ze kennis met het plaatselijke onderwijs. Eind april zeilen ze via de Azoren weer terug naar Nederland.

Vertrek

Zondag worden alle leerlingen verwacht in het Friese Makkum. Daarna varen ze door naar Amsterdam, waar de ouders hun kinderen nog een laatste keer gedag kunnen zeggen terwijl ze naar IJmuiden varen. Daar moeten de ouders van boord en varen de leerlingen in drie weken naar hun eerste bestemming, Tenerife.

Tweede keer

Het project wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Nederland. Door de vele aanmeldingen vertrekken er twee schepen. De drie Zeeuws-Vlaamse leerlingen Yves, Ruvin en Thierry zitten met z'n drieën op het ene schip. De enige Zeeuwse dame, Emmeline uit Middelburg, vertrekt met het andere schip.