Politie lost waarschuwingsschoten bij A58

YERSEKE -
Twee andere mannen, beiden 19 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom, werden wel aangehouden. Zij zitten voorlopig vast.

Verdacht

De politie ontving rond 00.30 uur een melding van een bewoner van een woning in de Ericastraat in Yerseke. Volgens de melder gedroegen vier mannen zich verdacht bij een andere woning in die buurt.

Kenteken

De melder wist een gedeeltelijk kenteken door te geven aan de politie. Ook gaf de Yersekenaar een beschrijving van de auto en de richting waarin de auto was weggereden.

Vuurwapen

Op basis van die informatie wisten agenten de auto op te sporen. Ter hoogte van de toerit naar de A58 werd de auto aan de kant van de weg gezet. In de auto bleken vier mannen te zitten. In de auto werden een vuurwapen, een wapenstok en inbrekerswerktuig aangetroffen.

Schoten

De politie wilde daarop de vier mannen aanhouden, maar twee van de vier gingen ervandoor. Agenten losten waarschuwingsschoten, maar beide mannen wisten weg te komen. Eén van hen vluchtte in de richting van de A58.

Politiehond

De politie heeft een politiehond ingezet, maar het lukte niet om de mannen op te sporen. De identiteit van de twee mannen die zijn weggekomen is onbekend.

Afgesloten

De politie heeft de twee verdachten die wel zijn aangehouden naar een politiecel in Torentijd overgebracht. De wapens die de mannen bij zich hadden en de auto waarin de mannen reden zijn in beslag genomen. De oprit was voor technisch onderzoek enige tijd afgesloten.