Verdachte dubbele moord pleegt zelfmoord

MIDDELBURG - Met zijn dood is de strafzaak tegen de ex-schoonzoon van het echtpaar Schroevers geëindigd, want een dode kan niet worden vervolgd. De officier van justitie vroeg de rechtbank donderdag dan ook om het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren. De rechtbank heeft dat vervolgens gedaan.

Een jaar geleden werd het echtpaar Schroevers in hun woning in Middelburg doodgestoken. De verdachte is hun 29-jarige ex-schoonzoon. Tijdens de zitting zei hij dat hij wraak wilde nemen op zijn ex-vriendin door haar ouders te vermoorden.

Familie

De nabestaanden hebben gereageerd op de dood van de man. Vooral de dochter, die tijdens alle zittingen aanwezig was, zei opgelucht te zijn door de dood van haar ex-vriend.

Schoonouders

Tijdens de behandeling van de zaak bekende de ex-schoonzoon zijn schoonvader te hebben gedood. Hij zei niet verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn schoonmoeder. De rechtbank zei donderdagmiddag dat feit wel bewezen te achten.

Eis

De officier van justitie eiste twee weken geleden levenslange gevangenisstraf tegen de man. De verdachte bezwoer op zitting al dat hij een einde aan zijn leven zou maken. Hij stond te boek als zeer agressief. In de rechtszaal was hij continu geboeid. Hij toonde geen enkel berouw over het bloedvergieten.

Onderzoek


Bekijk ook het overzicht van de 'dubbele moord'.