Erwin Mesu sluit Inline Cup af met vierde plaats

TERSCHELLING - Swings finishte na 50,6 kilometer in een tijd van 1:39.59. Mesu kwam zeven honderdste te kort voor de eindoverwinning. Ingmar Berga uit Hoogeveen werd tweede en Gary Hekman uit Hardenberg derde. Niels Mesu uit Middelburg eindigde op twee minuten achterstand van de winnaar en werd tiende.

“Dit was verreweg mijn beste seizoen tot nu toe", laat Erwin Mesu weten aan de website www.schaatsen.nl. Mesu eindigde als tweede eindigde in de eindrangschikking. De 22-jarige Middelburger denkt dat hij er deze zomer vooral profijt van heeft gehad dat hij afgelopen winter voor het eerst bij de A-rijders schaatste. “Daardoor heb ik een stap gemaakt. Verder train ik meer specifiek op het skaten. Dat ga ik volgend jaar weer doen, ook op de baan. Misschien kan ik me dan plaatsen voor het EK.” Mesu boekte twee dagzeges, in Waarde en in de open marathon in Gaasterland. Verder verzamelde hij tweede en derde plaatsen en reed hij zelden buiten de top zes.

Broer Niels Mesu eindigde in het eindklassement als zeventiende. Mesu miste enkele wedstrijd in verband met zijn WK-deelname in Zuid-Korea. Inmiddels is hij opgenomen in de nationale selectie en is hij verhuisd naar Heerenveen, waar hij zijn schaats- en skeelertrainingen zal vervolgen.