Personeel Thermphos reageert gelaten

VLISSINGEN-OOST -
De meeste werknemers kwamen met gebogen hoofd bij de poort in Vlissingen-Oost. Anderen zijn nuchterder en zeggen dat ze het
al zagen aankomen, omdat Thermphos anderhalve maand geleden uitstel van betaling aanvroeg.

Directeur

Thermphos-directeur Rob de Ruiter noemt de sfeer bedrukt. "Wat ik vervelend vind, is dat dit waarschijnlijk een faillissement gaat worden." Toch is De Ruiter optimistisch. "Ik word de laatste weken alleen maar positiever door de vele mogelijkheden op een doorstart."

Bewindvoerder

Maandagavond liet bewindvoerder Van Boven weten dat de fosforproducent op een faillissement afstevent. Volgens Van Boven is er geen geld meer om de productie voort te zetten.

Gedeputeerde

Het nieuws over het aanstaande faillissement van fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost kwam voor gedeputeerde Ben de Reu niet geheel als een verrassing. “Het hing al een tijdje in de lucht. Maar ik ga er nog niet vanuit dat het over en uit is met Thermphos. De vraag is alleen: komt er een overnamekandidaat en hoeveel mensen gaat die overnemen?”.

Kamerlid

Het Zeeuwse kamerlid Albert de Vries is geschrokken van het nieuws over het aanstaande faillissement van Thermphos. “Er was hoop dat het zou lukken om een doorstart te voorkomen en een overname tot stand te laten komen. Ik heb het idee dat iedereen zijn best doet om het bedrijf overeind te houden, maar dat er een faillissement aankomt, is wel heel sneu”. De Vries had zich voorgenomen een Zeeuws Kamerlid te zijn en bovenop Zeeuwse kwesties te zitten, toen hij in de Tweede Kamer plaatsnam na de verkiezingen van september dit jaar. “Maar op dit moment kan ik niet meer doen”, aldus de PvdA’ er.

Dossier

Bekijk hier het dossier over Thermphos.