Sportverslaggever Van der Laan is vooral liefhebber

OOST-SOUBURG -
"Ik wilde graag aan kinderen en kleinkinderen kunnen laten zien: dit heb ik al die jaren gedaan en daar ben ik geweest. Want ik was altijd op pad", vertelt Van der Laan (58). Doordeweeks werkt hij bij de gemeente Schouwen-Duiveland en in de weekenden gaat hij op pad als sportverslaggever. Eerst alleen voor de radio-uitzendingen, later kwam daar ook televisiewerk bij.

Delta Sport

Het boek telt 28 verhalen. Als de schrijver er één uit moet pikken is het die over de handballers van Delta Sport uit Zierikzee die in 1992 promoveerden naar het hoogste nationale niveau. "Dat was erg bijzonder om mee te maken en is een leuk verhaal", legt Van der Laan uit. "Of ik meer supporter dan verslaggever ben? Ik ben een liefhebber..."

Donderdag

Het schrijven smaakt naar meer en hij denkt dan ook al na over een vervolg. "Dit is maar een selectie verhalen. Ik wil er graag een vervolg aangeven en het dan misschien wel breder trekken." Vanaf donderdag ligt het eerste boek van Joop van der Laan in de winkel.

Telussa

Voetbaltrainer Paul Telussa uit Oost-Souburg kreeg woensdag bij de presentatie van het boek het eerste exemplaar uitgereikt.