Goede seizoensstart Groene Ster 'geen verrassing'

VLISSINGEN - "Ik denk dat we weer bovenin mee moeten kunnen doen", zegt Groene Ster-speler Saïd Bouzambou. "Een plaats bij de eerst vijf zou mogelijk moeten zijn." Trainer/coach Mohammed Ahrouch is niet verbaast dat zijn ploeg zich - na vier kampioenschappen op rij - ook weer moeiteloos aan het niveau in de eredivisie heeft aangepast.

"We zijn een kameleon", zegt Ahrouch. "We passen ons makkelijk aan het niveau waarop we spelen aan. Ik had ook al veel wedstrijden in de eredivisie gezien, dus ik wist welk niveau het was." Ahrouch is qua doelstelling voorzichtiger dan Bouzambou. "We hebben van te voren gezegd: handhaving, rechter rijtje. Daar blijf ik in ieder geval tot de winsterstop bij."

Ahrouch heeft dit seizoen de speelstijl van Groene Ster aangepast. De Vlissingers laten de tegenstander nu wat meer komen. De spelers Salim Ben Sellam, Abdoe Abdenbi en Khalid El Hattach kunnen zich niet vinden in het gewijzigde speltype en spelen niet meer in het eerste team. "Er is een akkefietje geweest, maar als die jongens wel in dit systeem spelen en we praten het uit dan zijn te gewoon weer welkom."