Gevonden spullen zijn niet van de Warnow

NOORDZEE -
De Noorse kustwacht heeft donderdagmiddag
. Het ging om een kussen, een stuk papier met Nederlandse tekst, een chemisch toilet en een deur.

Vrienden

Volgens Peter Westenberg van de Nederlandse Kustwacht hebben vrienden van de drie bemanningsleden van de Warnow verklaard dat deze spullen niet van de Warnow zijn. Zo had dit schip bijvoorbeeld een vaste toilet een boord.

Noorderlicht

De vrienden hebben het eerste deel van de tocht van de Warnow meegemaakt, maar zijn in Aberdeen afgehaakt. De andere drie gingen richting Noorwegen om het noorderlicht te zien.

Zoekactie

Ondanks de verklaringen van de vrienden is donderdagmiddag en -avond voor de kust van Bergen met helikopters en bootjes gezocht naar de Warnow. Die zoektocht is rond 21.30 uur gestaakt, omdat het te donker werd.

Uitkijken

Volgens Westenberg van de Kustwacht wordt de zoekactie vrijdag niet voortgezet. Wel worden boten en helikopters in en boven de noordelijke Noordzee gevraagd uit te kijken naar het schip. Ook worden nog steeds de mobiele telefoons van de drie opvarenden gepeild.

Contact

De Warnow vertrok op 15 april vanuit Aberdeen. Het is voor het laatst gezien op 17 april. Op deze dag is er ook nog contact geweest vanaf het schip met een gsm. Toen voer het richting Noorwegen. Wat de bestemming van de Warnow precies was, is onbekend.
Foto's: Facebook