Carnaval weer losgebarsten op elfde van de elfde

SAS VAN GENT -
In Sas van Gent is vanmiddag een nieuw deel toegevoegd aan het canavalsmonument aan de Westkade. Vorig jaar bestond de carnavalsvereniging de Betekoppen 5 x 11 jaar. Dat heeft de vereniging een jaar lang gevierd en als afsluiter van dit jubileumjaar wordt een glazen muur onthuld naast de bronzen Betekop van het 4 x 11 jarig jubileum dat al aan de Westkade staat.

Volkslied

De muur van glas is 2,5 meter hoog en zeker twee meter lang. Het glas is in de glasfabriek bewerkt met vele kleuren. De Prinsen Carnaval staan op de muur afgebeeld en het volkslied is op de muur te lezen.

Onthulling

De bronzen Betekop en de glazen muur zijn beide naar een idee van Jan Vinke, een lid van carnavalsvereniging de Betekoppen. De onthulling werd verricht door burgemeester Jan Lonink.

Elf

Elf is het getal van de gek en de dwaas, en op de 11e november worden dan ook veel raden van elf geïnstalleerd. De 11e van de 11e is overigens ook de feestdag van Sint Maarten. Voor hem werden in het zuiden de afgelopen dagen grote houtvuren ontstoken en liepen kinderen met lampions door de straten.