60-plussers niet te vroeg afschrijven

MIDDELBURG -
Een van die Zeeuwen is de 66-jarige Cees Barentsen. Iedere ochtend om half acht stapt hij fluitend in zijn overal. Al meer dan dertig jaar lang. Als straler van stalen voorwerpen en constructies.

VUT

Op zijn zestigste kon Barentsen met de VUT, maar was er nog niet aan toe om te stoppen. Hij wilde doorwerken, maar dan wel in deeltijd. Dat was niet mogelijk bij zijn toenmalige werkgever, maar wel bij straalbedrijf Kamps in Heinkenszand.

Aangepast werk

De zestiger kan het werk fysiek nog gemakkelijk aan. Zijn baas hoeft Barentsen dan ook niet tegemoet komen met aangepast werk. Iedere dag staat hij centimeters diep in het staalgruis. En het werk is ook best zwaar. Toch denkt hij nog steeds niet over stoppen.

Bijbrengen

En dat is voor staalbedrijf Kamps goed nieuws. Want mensen als Barentzen kunnen ook de jongere werknemers nog eens wat bijbrengen.

Nominatie

Cees Barentsen was samen met Gert de Jonge van Bouwgroep Peeters te Middelburg en Marjon van Ardenne ook genomineerd voor de Grijs en Groot Award 2012. Dat is een prijs voor zestigplussers die uitdragen dat leeftijd geen beperking voor werken hoeft te zijn.

Award

Marjon van Ardenne, de 61-jarige Pedagogisch Specialist BSO van Kibeo Goes, heeft de award gewonnen. De uitreiking van de Grijs & Groots Award Zeeland 2012 is onderdeel van de Grijs & Groots conferentie die werd geëerd door SER Zeeland.

Juryrapport

Uit het juryrapport: 'Onlangs nog mocht mevrouw Van Ardenne nog een specialisatie-opleiding volgen; De jury ziet dat er sprake is van een samenspel tussen werkgever en werknemer om de kwaliteiten van mevrouw van Ardenne zo goed mogelijk in te zetten. Beiden dragen uit dat leeftijd hierbij geenszins een beperking hoeft te zijn'.