Accu struikelblok voor testrijders elektrische auto

KOUDEKERKE -
Met een opgeladen accu kan zo'n 150 kilometer worden gereden, is het uitgangspunt. Maar dat halen ze niet, zeggen de testrijders. Zeker niet als er een beetje sportief in de elektrische auto wordt gereden. Maar ook wanneer de verwarming in de auto aan staat, kunnen er minder kilometers mee worden gereden. Elke ingeschakelde functie verlaagt de afstand die de auto in theorie kan afleggen.

ANWB

De ANWB stelt de auto's beschikbaar om mensen kennis te laten maken met elektrisch rijden en om te horen tegen welke problemen de proefrijders aanlopen.
Volgens een van de testrijders zou het een uitkomst zijn wanneer Zeeland zogenoemde sneloplaadpunten krijgt. Daarvan zijn er heel Nederland op dit moment zo'n 10 stuks. Bergingsbedrijf Kuzee in Vlissingen opent over een aantal weken het eerste sneloplaadpunt op Walcheren, vlakbij de A58. In Goes op de Amundsenweg is tijdens openingstijden bij een autodealer ook al een snel oplaadpunt.

Opladen

In heel Zeeland zijn in totaal 167 oplaadpunten voor elektrische auto's. Slechts enkele zijn gratis. Dan gaat het wel om een standaard huisaansluiting. De oplaadpalen zijn niet gratis in het gebruik.
Na deze eerste test volgt nu een tweede ronde voor een groep van twaalf Zeeuwse testrijders. De auto's zijn uitgerust met camera's. Op de ANWB site en op is te zien en te lezen hoe het de Zeeuwen vergaat.