't Vlasbloemeken blij met behoud van Michelinster
't Vlasbloemeken blij met behoud van Michelinster
KOEWACHT -
"Ik had niet verwacht dat we er een tweede bij zouden krijgen, maar het blijft toch altijd spannend'', vertelt chef-kok en eigenaar Eric van Bochove.
Hectisch
De uitreiking van de Michelinsterren maandag verliep voor 't Vlasbloemeken minder hectisch dan vorig jaar. ''Toen waren we compleet verrast. Ik hoorde het toen via twitter. Iemand wilde mij feliciteren, maar ik wist helemaal niet waarmee. Daarna was het echt een gekkenhuis met telefoontjes, sms'jes, mailtjes", zegt Van Bochove.
Waardering
Een Michelinster krijgen blijft volgens de chef-kok speciaal. "Het is een gigantische waardering voor je restaurant. Zeker niet alleen voor het eten, want we doen het met z'n allen."
Dromen
Ooit een tweede ster erbij krijgen zou voor Van Bochove geweldig zijn. "Dan ben je toch nog specialer dan de tientallen restaurants met één ster. Dromen ervan mag altijd, maar ik wil mezelf blijven en plezier hebben in het koken. Als het te geforceerd moet, komt dat niet ten goede van de gerechten en de gasten."
Overzicht Zeeuwse sterren 2013
Oud Sluis - Sluis ***
Inter Scaldes - Kruiningen **
De Kromme Watergang - Slijkplaat **
La Trinite - Sluis *
Katseveer - Wilhelminadorp *
't Vlasbloemeken - Koewacht *
Pure C - Cadzand-Bad *
Inter Scaldes - Kruiningen **
De Kromme Watergang - Slijkplaat **
La Trinite - Sluis *
Katseveer - Wilhelminadorp *
't Vlasbloemeken - Koewacht *
Pure C - Cadzand-Bad *