Solozeilster Laura Dekker gestopt met school

Ouders

OOST-SOUBURG - Haar ouders hebben Laura uitgeschreven uit de Nederlandse bevolkingsadministratie. Daardoor valt ze niet meer onder de Nederlandse leerplichtwet. En daardoor kan de Nederlandse overheid haar niet meer dwingen om onderwijs te volgen.

Reacties

Het nieuws over Laura heeft gezorgd voor veel reacties, zowel positief als negatief. Hier vindt u een kleine selectie. Meer reacties vindt u onderaan het bericht.
- Zij zal wel goed kunnen zeilen, dat neem ik direct aan. Maar wat weet een kind van 15 jaar van het leven van kapingen en allerlei gevaren die er schuilen. Vind het van die ouders ook knap onverantwoordelijk. Denk dat de hele fam. graag in het middelpunt van belangstelling staat als je daar je 15-jarige dochter voor wil gebruiken. Ja, wat moet je daar mee?
- Graag doorzeilen naar de Bermuda driehoek; zijn we eindelijk klaar met dit "nieuwsitem!"
- Met al die negatieve publiciteit in Nederland vermoed ik dat Laura zich niet opnieuw in Nederland zal vestigen en haar verdere schoolopleiding dan ook in een ander land zal vervolgen. In het buitenland is er veel bewondering en ook ondersteuning voor Laura.
- Het is in één woord schandalig. En te gek voor woorden van de ouders. Maar ook van de overheidinstanties. Ze maken grove en grote fouten en ik snap het zo niet want mijn kinders zijn leerplichtig en gaan zeker niet op die leeftijd de wereld rond. Ouders, instanties, kinderbescherming, in één woord schandalig!
- Het valt me op dat er veel negatieve reacties zijn, wat ik niet begrijp. Iedereen heeft dromen maar niet iedereen kan ze uiting geven. Ik vind het knap van Laura dat ze deze stap zet en het zal haar zeker vormen tot een zelfstandig persoon. Ze is nog zo jong en heeft alle tijd nog om te studeren. Dus mensen, graag wat positiefs en laat dit meisje genieten van haar droom.