Nominaties Zeeuwse sportprijzen 2011

OOST-SOUBURG - Turner Van Assche (Sas van Gent) werd Nederlands kampioen op de meerkamp en aan de ringen. Wielrenner Hoogerland (Yerseke) debuteerde in de Tour de France en droeg enkele dagen de bolletjestrui. Dressuurruiter Minderhoud (Westkapelle) werd Nederlands kampioen.

Sportvrouw
In de categorie 'Sportvrouw van het Jaar' zijn tennisster Lesley Kerkhove uit Zierikzee, zwemster Judith Stap uit Middelburg en judoka Tess van 't Westende uit Vlissingen genomineerd. Kerkhove werd onder meer Nederlands in- en outdoor kampioene. Stap won op het NK de 1500 meter en maakte haar EK-debuut. Van 't Westende veroverde brons op het NK.

Sportploeg
BC Vlissingen (basketbal), Groene Ster Vlissingen (zaalvoetbal) en het sportdansduo Jasmijn van Jole en Ciccio Pecoraro uit Terneuzen dingen mee naar de sportprijzen in de categorie 'Sportploeg van het Jaar'. Nieuw is dat in deze categorie - in tegenstelling tot de andere vijf - het publiek de winnaar kiest. Vanaf half januari kan op de websites van Omroep Zeeland en de PZC gestemd worden.

Talent
Schaatser/skeeleraar Niels Mesu uit Middelburg, atleet Lars Paardekoper uit Goes of zwemmer Björn Scherbeijn uit Aardenburg wordt het talent van het jaar.

Aangepaste sporters
De aangepaste sporters zijn verdeeld in twee verschillende categorieën. Amazone Tessa Baaijens (Kloetinge), zitskiër Kees-Jan van der Klooster (Vlissingen) en rolstoelbasketballer Edwin Schalkx (Vlissingen) zijn genomineerd als sporters met een lichamelijke beperking.
Met een verstandelijke beperking zijn de wielrenners Marco van de Bogaart (Hulst) Joannathan Duinkerke (Goes) en Tonny Hoogstrate (Terneuzen) genomineerd.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het Zeeuws Topsportgala op donderdag 2 februari in theater De Mythe in Goes. De presentatie is in handen van NOS Studio Sport-presentatrice Dione de Graaff.