Marlies Kort wil tijd op marathon verbeteren

BURGH-HAAMSTEDE -
"Om precies te zijn 34 graden. Maar je kunt je er op kleden. Ik vind het eigenlijk wel leuk die afwisseling. harder lopen", zegt de uit Burgh-Haamstede afkomstige Kort over het temperatuurverschil.

Persoonlijk record

De komende tijd heeft Kort nog geen data in haar hoofd wanneer ze weer in Nederland is om een wedstrijd te lopen. Wel wil ze nog een keer haar persoonlijk record van 2:47.14' op de marathon verbeteren. Maar dat zal dan op een snelle marathon moeten gebeuren, niet een Zeeuwse.

Sportadviesbureau

Ruim drie jaar geleden verhuisde Kort naar de Nederlandse Antillen. Daar werkt ze als binnenhuisarchitect, maar overweegt om een eigen bedrijf in sportadviezen op te starten. Toch probeert ze een paar keer per jaar terug naar Nederland te komen. "Dan kan ik even wat dingen regelen, naar familie en dan loop ik ook nog een paar wedstrijden."

KustMarathon Zeeland

De laatste keer dat Kort in Nederland was, was tijden de KustMarathon Zeeland. Die schreef ze toen op haar naam en daar is ze trots op: "Ik denk er nog veel aan terug. Ook bij mijn ouders en mijn zusje liggen nog veel spullen. Want het was toen veel in de publiciteit."