Van Dijk wint ook wegwedstrijd Omloop van Borsele

'S-HEERENHOEK -
Vrijdag wist Van Dijk in 's-Heerenhoek ook al de tijdrit, de eerste wedstrijd in de KNWU Tijdritcompetitie, te winnen.
De Australische Gracie Elven eindigde als tweede voor de Duitse Rabobank-renster Sarah Düster. De winnares van de afgelopen vier edities, Kirsten Wild van AA Drink-Leontien.nl, eindigde als achtste.
Beste Zeeuwse was Baukje Doedee uit Driewegen (Team Nutswerk) op de 33e plaats.
In de eerste van vijf ronden van 24,5 kilometer reed een zevental rensters weg uit het peloton. Chantal Blaak (AA Drink-Leontien.nl), Iris Slappendel (Rabobank), Amy Pieters (Skil-1t4i), Megan Guarner (Nationale Selectie Verenigde Staten), Ellen van Dijk (Team Specialized), Gracie Elvin (Nationale Selectie Australië) en Melissa Hoskins (GreenEdge-AIS) kregen de ruimte. Omdat Slappendel vanwege materiaalpech al snel wegviel uit de kopgroep bleven er zes koplopers over, zij kregen maximaal 1.45' voorsprong.
Nadat de AA Drink-Leontien.nl-ploeg in de achtervolging het tempo had opgevoerd liep het verschil terug. Sarah Düster (Rabobank) maakte vervolgens vanuit het achtervolgende peloton de oversteek naar de koplopers. De voorsprong van de zeven liep opnieuw op en de vrouwen wisten voorop te blijven. In de finale waren er verschillende uitvalspogingen, maar alles kwam toch weer bij elkaar waarna Van Dijk uiteindelijk de sprint wist te winnen.
Aan de Omloop van Borsele deden 188 rensters mee. De wedstrijd maakt deel uit van de KNWU Topcompetitie. Grote blikvanger was de Italiaanse wereldkampioene Giorgia Bronzini (Diadora), die geen rol van betekenis wist te spelen. Drievoudig winnares Marianne Vos (Rabobank) stond niet aan de start.