Middelburgse parkeergarages bij goedkoopste

MIDDELBURG - He gaat om Parkeergarages De Geere en de garage aan de Kousteensedijk in Middelburg. Detailhandel Nederland heeft 80 parkeergarages onderzocht in Nederlandse winkelsteden. Middelburg is de enige Zeeuwse plaats die op de lijst staat van de brancheorganisatie. In Terneuzen kost een uur parkeren in de garage evenveel als in Middelburg, 1,20 euro. In Goes en Vlissingen kost dat 1,58 en 1,70 euro.

Verhoogd

Een ander positief punt van de twee onderzochte Middelburgse parkeergarages is dat de tarieven er dit jaar niet verhoogd zijn. Landelijk zijn de tarieven gestegen met gemiddeld negen procent.

Verkeersdoorstroming

De verkeersdoorstroming en de aangegeven route naar parkeergarage De Geere en de garage aan de Kousteensedijk zijn als voldoende beoordeeld in het onderzoek. Hetzelfde geldt voor verlichting en de beveiliging met camera’s.

Voorzieningen

Ook voorzieningen zoals invalidenparkeerplaatsen en voetgangersuitgangen voldoen aan de normen. Nadelen van de Middelburgse parkeergarages zijn dat je er niet kunt betalen met een creditcard en dat bij aankomst niet is aangegeven hoeveel plaatsen ze hebben en of er nog vrije parkeerplaatsen zijn.