12 jaar cel voor doodsteken vriendin Breskens

MIDDELBURG -
Het OM noemde het toen een
Volgens de rechtbank gaat het om een impulsieve daad en gaat het niet om moord. Er wordt geen tbs opgelegd omdat de man volledig toerekeningsvatbaar was.

Familie

De moeder van de vermoorde vrouw reageerde emotioneel na de uitspraak. Zij en haar man zijn teleurgesteld over de hoogte van de straf.

Mishandeling

Het 35-jarige slachtoffer wilde de relatie met haar vriend beëindigen. Ze had al een paar keer aangifte gedaan van mishandeling. Ze vertelde bij de politie in mei vorig jaar dat ze bang voor hem was en dat ze vreesde voor haar leven.

Ruzie

Op 27 augustus hadden de twee ruzie in de keuken van hun woning aan de Banckertlaan in Breskens. De discussie ging over wie er in het huis zou blijven wonen. De kinderen keken tv in de woonkamer.

Zwart gat

De verdachte zegt dan een zwart gat in zijn geheugen te hebben. Hij kwam pas weer bij zinnen, zegt hij, toen de kinderen in de keuken stonden te huilen en hij erachter kwam dat hij helemaal onder het bloed zat. Hij heeft de kinderen vervolgens in de auto gezet en is naar familie gereden en later naar de politie.

Stille tocht

Voor de overleden vrouw werd begin september een stille tocht gehouden waar ruim honderd mensen in meeliepen.