Rijksrecherche onderzoekt zelfmoord verdachte

OOST-SOUBURG -
Via een zogenoemd feitenonderzoek wil de Rijksrecherche nu gaan achterhalen hoe het kan dat de verdachte in een cel zelfmoord heeft kunnen plegen. Met de resultaten van het onderzoek in de hand, kunnen er waar nodig verbeteringen worden aangebracht in de gevangenis in Vught. Wanneer de resultaten van dit onderzoek worden bekendgemaakt is nog onduidelijk.
Doodsoorzaak
Gisteren kwam het Openbaar Ministerie in Den Bosch naar buiten met de conclusie dat de verdachte inderdaad zelfmoord heeft gepleegd. Het OM in Middelburg had op de dag van de uitspraak in de zaak, bijna twee weken geleden, al bekend gemaakt dat de verdachte zichzelf van het leven had beroofd. De politie Brabant-Noord moest op dat moment de doodsoorzaak toen nog officieel onderzoeken. Gisteren werden de resultaten van dit onderzoek bekendgemaakt. Hierbij werd de lezing van het OM in Middelburg bevestigd.
Messteken
De man bracht in juli vorig jaar de beide ouders van zijn ex-vriendin met meerdere messteken om het leven, in hun woning in Middelburg. Justitie had een levenslange gevangenisstraf tegen de man geeïst. De verdachte had tijdens het proces al te kennen gegeven zichzelf te willen doden. Hij deed dat uiteindelijk de nacht voor de uitspraak in zijn zaak.
Calamiteitenonderzoek
Ook de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) onderzoekt hoe de zelfmoord van de verdachte van de moord op het echtpaar Schroevers uit Middelburg kon gebeuren. In dat zogeheten calamiteitenonderzoek wordt vooral gekeken of er fouten zijn gemaakt door het gevangenispersoneel. Ook voor het onderzoek van de DJI geldt dat nog niet duidelijk is wanneer de resultaten worden bekendgemaakt.