Bestuur BAS wil vereniging opheffen

GOES -
Het voorstel tot opheffen wordt besproken in een algemene ledenvergadering op maandag 24 september. De BAS heeft alleen kleine verbeteringen bereikt. Er moesten maatregelen worden genomen om de geluidsoverlast langs de Zeeuwse lijn te beperken in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal. En goederentreinen op het gedeelte van
moesten tijdelijk hun snelheid verlagen van 80 naar 60 km/uur.

Frustratie en onvrede

Er is frustratie en onvrede over niet bereikte resultaten. Volgens de BAS wordt al jaren een illegale situatie gedoogd. Het niet doorgaan van de spoorbak in Goes is gebeurd om niet overtuigende gronden. En na ruim negen jaar is er nog steeds niets gedaan aan de geluidsbescherming van aan- en omwonenden van de Zeeuwse lijn in Goes.

Tweede Kamer

De BAS heeft volgens eigen zeggen ook nooit antwoord gekregen uit de Tweede Kamer op een verzoek tot hulp. En de gemeente Goes betrok de BAS nooit bij te voeren beleid, het informeerde slechts.

Aftreden

Indien de ledenvergadering niet met dit voorstel van het bestuur meegaat en de vereniging niet wil opheffen, treedt het zittend bestuur in zijn geheel af. In dat geval blijven de afgetreden bestuursleden wel lid van de vereniging.