Zeven projecten maken kans op Innovatieprijs

MIDDELBURG - Op 21 november worden de finalisten bekend. De finalisten krijgen dan twee minuten de tijd om het aanwezige publiek te overtuigen van hun project. Het publiek kiest daarna de winnaar.

Wifi

Het winnende project krijgt vijfduizend euro. Vorig jaar ging de innovatieprijs Toerisme naar het gratis wifi-netwerk in Veere.

De zeven projecten zijn:

Orangetubes
Het concept van Orangetubes is een recreatieverblijf in een grote betonnen buis, als een soort moderne trekkershut.
Deltaleven
De coöperatie Deltaleven komt met VIAbookings, dat is een reserveringssite op basis van interesses, behoeften en lifestyle, en met VIAcard, een kaart die het aantrekkelijk maakt om attracties en bezienswaardigheden te combineren.
Oestour
Bij de eendaagse workshop oesters rapen genaamd Oestour laat een gids zien hoe je oesters kunt rapen en waar je op moet letten. Daarna worden de zelfgeraapte oesters bereid in het nabijgelegen restaurant.
Fietsknooppuntensysteem
Zeeland heeft een zogenoemd fietsknooppuntensysteem, een netwerk van fietsroutes die zijn aangegeven middels bordjes. Dit systeem is nu compatibel met Layar. Dat is een systeem voor smartphones dat aan de hand van plaatsbepaling en fotoherkenning informatie presenteert aan de gebruiker. Fietsers kunnen zo worden geleid naar attracties, bijzondere punten, horecagelegenheden, exclusieve winkeltjes en dergelijke.
Wrakken van Scharendijke
Stichting Kunstrif Zeeland is in 2011 begonnen om met afgezonken scheepswrakken een kunstmatig rif te creëren in de Grevelingen. Daarmee is Zeeland drie duikattracties rijker: het betonnen, zestig meter lange schip Le Serpent en de twee kleine schepen De Rat en De Zeehond.
Kanoa Wereldspelen
Tijdens de Kanoa Wereldspelen, georganiseerd door Kanoa Buitensport & Recreatie, maken de deelnemers kennis met zes fictieve volkeren. Ieder volk heeft zijn eigen verhaal, leefomgeving en gewoontes.
SWYCS energiemanagement
SWYCS staat voor See What You Can Save. SWYCS biedt onder meer horecaondernemers inzicht in actueel energieverbruik van zowel gas, water en elektra. De bediening loopt via een webportaal of smartphone met behulp van een daarvoor ontwikkelde app.