Imagoschade brandweer IJzendijke door boek

IJZENDIJKE -
Die passage staat in een hoofdstuk over de verdwijning van Herman Ploegstra uit IJzendijke. Ploegstra was lid van de vrijwillige brandweer in zijn woonplaats.

Jammer

Groepscoördinator Marc Cauwels van de IJzendijkse vrijwillige brandweer vindt het jammer dat de vrijwillige brandweer keer op keer bij de verdwijning wordt betrokken. Volgens Cauwels is er niets wat erop wijst dat de rol die Ploegstra vervulde bij de vrijwillige brandweer iets met zijn verdwijning te maken heeft.

Onzin

De passage over de reputatie van brandweerlieden als notoire schuinsmarcheerders vindt Cauwels klinkklare onzin. "Er zullen vast individuele gevallen zijn van brandweermannen die een affaire hebben, maar als ik om mij heen kijk zie ik absoluut geen reden om aan te nemen dat brandweermannen vaker vreemdgaan dan een willekeurige andere beroepsgroep."

Kwetsend

Cauwels vind het jammer dat het corps nu weer op deze manier in het nieuws komt. "Als het nu de oplossing van de vermissing dichterbij zou brengen dan was het tot daaran toe, maar daar lijkt het vooralsnog niet op. En dan is het alleen nodeloos kwetsend voor Ploegstra's vrouw en kind."