Jongeren Sluis willen discobus terug

OOSTBURG - De discobus bracht jongeren vanuit heel West Zeeuws-Vlaanderen naar Cadzand en kostte de gemeente Sluis jaarijks 15.000 euro. Als het aan wethouder Jan Schaalje ligt, gaat dat geld nu naar de algemene reserve. Maar met dat plan was geen enkele scholier het eens. 'Ik heb nog nooit een raadsvergadering mee gemaakt waarbij de raad het zo oneens is met mijn voorstel', grapte de wethouder.

Amendement

De jongeren dienden tijdens de fictieve vergadering twee amendementen in. De groep die op de stoelen van de PvdA zat, stelde voor een wedstrijd uit te schrijven voor ondernemers. Wie met het beste plan komt voor een nieuwe discotheek in West Zeeuws-Vlaanderen, krijgt een subsidie van 15.000 euro.

Discobus

Maar het amendement van de PvdA haalde het niet in de scholierenraad, de meerderheid stemde in met het voorstel van de scholieren op de stoelen van Dorpsbelangen en Toerisme. Zij kwamen met het idee om met de 15.000 euro weer een discobus te subsidiëren. Die zou dan naar uitgaansgelegenheden in België moeten rijden en naar evenementen in de regio, zoals de jaarlijkse Geuzenfeesten in Biervliet.

De fictieve raadsvergadering is een samenwerking tussen de gemeente en het Zwincollege. De gemeente Sluis wil de jongeren op deze manier interesseren voor politiek en betrekken bij actuele onderwerpen op de agenda van de raad.