Lastige loting Zeeuwse tennisdames

MIDDELBURG - Lesley Kerkhove uit Zierikzee speelt in de eerste ronde tegen de Japanse Junri Namigata. Zij is als derde geplaatste en speelde in 2011 nog de Australian Open. Volgens technisch toernooidirecteur Martijn van Haasteren kan het voor Kerkhove een voordeel zijn dat ze tegen Namigata speelt: “Japanse speelsters staan niet bekend als goede gravelspeelsters dus ik acht Lesley niet kansloos”.

Roemeense

Angelique van der Meet uit ’s-Heer Abtskerke heeft ook een zware tegenstandster in de eerste ronde. Zij neemt het op tegen de Roemeense Raluca Olaru die in 2007 de derde ronde van Roland Garros bereikte.Op de wereldranglijst staat Olaru nummer 265 dat is ruim tweehonderd plaatsen hoger dan de Zeeuwse (471). Toch is Van der Meet volgens Kerkhove niet kansloos: “Die Roemeense is eigenlijk niet zo heel erg goed. Angelique moet haar kunnen verslaan”.

Nederlands onderonsje

Bernice van de Velde uit ’s-Gravenpolder had meer geluk bij de loting. Zij treft een andere Nederlandse: Nicole van Uitert uit Vlaardingen. De als eerste geplaatste Française Aravane Rezai speelt tegen Kelly Versteeg uit Putte.

Loting De Bakker

Bij de mannen lootte de grote publiektrekker Thiemo de Bakker tegen Roel Oostdam uit Noordwijkerhout. De Hagenaar De Bakker stond ooit veertigste op de wereldranglijst. Hij zakte daarna ver af en probeert nu via kleinere toernooien terug te keren naar de top.