Janse Van Rensburg wint Ronde van Zeeland Seaports

GOES - 132 renners startte om twaalf uur op het Abdijplein in Middelburg en kwamen na ruim 200 kilometer koers aan op de Nansenbaan in Goes. Alleen het prille begin van de koers was rustig, maar wanneer de renners Vlissingen-Oost passeerden, barstte de strijd echt los. Door de harde wind onderweg ontstonden er meerdere waaiers. Na zo'n 30 kilometer was de eerste groep nog 26 renners groot, niet veel later dunde dat verder uit naar 16. Op de Zeelandbrug bleek dat de stormachtige wind ook gunstig was: met de wind in de rug behaalde de kopgroep daar een snelheid van 80 kilometer per uur.

Op Schouwen-Duiveland kregen de renners de wind op kop en werd duidelijk dat de kopgroep van zestien renners het mocht uitmaken. De Italiaanse smaakmaker Filippo Pozzato was toen al afgestapt. In de kopgroep van zestien zaten vijf Rabobank-renners, maar zij konden de finale niet controleren. In de beslissende aanval zat alleen Lars Boom mee, hij kwam samen met Van Hoecke en Janse Van Rensburg op kop. Mark Renshaw, ook van Rabobank, probeerde het gat nog dicht te rijden maar haalde het net niet.

In de sprint om de zege bleek Janse Van Rensburg de snelst. Hij won met enkele fietslengtes voorsprong op Boom en Van Hoecke. Van de achtervolgers werd de Australiër Mark Renshaw vervolgens vierde, gevolgd door de Nederlander Kenny van Hummel. Het was voor de snelle Zuid-Afrikaan al zijn twaalfde zege van het seizoen.