Zeeuwse Orde van Advocaten doet beroep op minister

MIDDELBURG -
Zo schrijven ze in de brief dat de termijn dat verdachten in verzekeringstelling zitten langer duurt dan nodig is. De agendering van zittingen verloopt stroef en de communicatie en bereikbaarheid ervaren ze als slecht. Ook zeggen ze dat de Middelburgse officieren te zwaar belast zijn met zaken, waardoor vertraging ontstaat.

Efficiënter

Het argument dat diensten van het OM efficiënter zijn als ze gecentraliseerd worden in Breda, veegt de Orde van Advocaten van tafel in de brief: "Als binnen het OM al enige efficiencywinst wordt geboekt, dan valt die in het niet bij het verlies van efficiency bij de partners, waartoe ook de balie zich rekent."
Marijn Dieleman geeft als deken van de Zeeuwse Orde van Advocaten aan: "Er zijn al taken overgeheveld van Middelburg naar Breda en dat leidt al tot problemen." Als alles naar Breda gaat loopt het volgens hem helemaal mis.

Protest

Eerder stuurde de provincie en gemeente Middelburg een protestbrief naar minister Opstelten. Ook een oproep van juristen in NRC Handelsblad vond veel bijval van onder andere Zeeuwse rechters.