Uitgedroogde dode dieren gevonden in woning Westdorpe

WESTDORPE -
De politie vond in een hondenhok in de schuur de overblijfselen van een dode hond. Uit onderzoek is gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Het is onbekend waar de tweede hond is gebleven, mogelijk heeft de ene hond de andere opgegeten. In de achtertuin werden in een konijnenhok de restanten van zeven cavia's aangetroffen.

Verhuisd

De woning was niet bewoond. De voormalige bewoners, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, zijn eind november vorig jaar verhuisd naar een woning in België en lieten alle huisdieren achter. Sindsdien is er niet meer voor de dieren gezorgd.

Verantwoording

De Belgische dames zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechtbank in Middelburg. Ook zullen zij de schoonmaak moeten betalen.

Reacties

Lezers reageren geschokt en woedend op het bericht. "Wat een ongelofelijk laffe daad zeg!" schrijft Manouchka. "Verschrikkelijk! Hoe kunnen mensen hun huisdieren zoiets aandoen!" reageert Marijke. Marian reageert:"Walgelijk. Dat die "mensen" gewoon door hebben kunnen gaan met hun leven in de wetenschap wat ze hebben achter gelaten! Alles tot de laatste euro betalen." Tenslotte de reactie van Rosa104: Dit is gewoon crimineel en criminelen dienen bestraft te worden en wat mij betreft een hele hoge straf! Daarnaast een verbod dat deze mensen ooit nog dieren mogen houden - volkomen verwerpelijk dit."