Openbaar vervoer verstoord door winterweer

OOST-SOUBURG -
Door bevroren bovenleidingen zijn aan het begin van de middag twee treinen gestrand. Eén ter hoogte van Lewedorp en één tussen Kapelle-Biezelinge en Kruiningen-Yerseke. Spoorbeheerder ProRail heeft de bovenleidingen in Zeeland schoongemaakt. Tussen Goes en Vlissingen werden bussen ingezet.

Sleepdienst

Tussen Kapelle-Biezelinge en Kruiningen kwam ook een passagierstrein stil te staan. Een winterwegsleepdienst heeft de trein naar een station gesleept. De passagiers zaten op dat moment nog in de trein, maar konden vanaf het station hun weg vervolgen met bussen.

Winter-dienstregeling

Niet alleen in Zeeland had het treinverkeer problemen. Elders in het land waren meerdere storingen en treinen reden in heel Nederland volgens een aangepaste winter-dienstregeling.

Bussen

Behalve het treinverkeer werd ook het busvervoer in Zeeland verstoord door het weer. Volgens busmaatschappij Connexion was er in Zeeland sprake van een verstoorde dienstregeling in verband met gladheid.

Sneeuw

In de loop van de avond zal de ijzel overgaan in sneeuw. Verwacht wordt dat er 5 tot 8 centimeter valt, lokaal kan meer dan tien centimeter vallen. Bekijk ook de weerpagina van Omroep Zeeland voor meer informatie over het weer in Zeeland.