Zware straffen jeugdvoetballers GOES

OOST-SOUBURG -
Op 24 november liep de wedstrijd uit de hand nadat er op het veld een vechtpartij ontstond. "Als de vlam in de pan slaat, ziet dat er al vrij ernstig uit. In dat opzicht is dat een redelijke massale aangelegenheid geweest", zegt KNVB-manager Mark van Berkum van het district Zuid 1. Volgens Van Berkum heeft niemand daar langdurig letsel aan overgehouden.

GOES schuldig

Volgens de voetbalbond is GOES A1 schuldig. De club heeft een geldboete van driehonderd euro opgelegd gekregen. Het team wordt door de KNVB uit de competitie genomen als het de komende twee seizoenen opnieuw de fout ingaat. Krabbendijke werd niet bestraft.

Goed gehandeld

De KNVB vindt dat GOES goed gehandeld heeft na het incident door GOES A1 zelf uit competitie te halen en de betreffende spelers al te schorsen. "Verder heeft GOES alle medewerking aan het onderzoek gegeven", aldus Van Berkum.
Alle begrip
"Wij hebben alle begrip voor de uitspraak", zegt GOES-voorzitter Henk Zwartelé. "We hebben destijds meteen actie ondernomen en voor ons is het eens maar nooit weer."