Vraagtekens bij verhoren pedofiliezaak op Bali

SEROOSKERKE / DENPASAR -
De slachtoffers zouden zijn verhoord zonder dat hun ouders daarbij waren. Een vader van een slachtoffer zegt dat de politie zijn kind voor verhoor had meegenomen toen hij niet thuis was.
Volgens Aries Merdeka Sirait van de Indonesische kinderbescherming mag het proces-verbaal niet mag worden gebruikt als bewijs. "Dat kan niet. Het kind is pas 9 jaar. Volgens de wet mogen jongeren ouder dan 15 jaar onder ede getuigen, maar die onder 15 jaar mogen dat niet doen. Deze kinderen mogen niet verhoord worden tijdens het proces-verbaal. We zagen net dat de rechter moeite had de kinderen te verhoren. Men wist zich geen raad."
De Serooskerkenaar zegt voor de Balinese televisie geen idee te hebben waardoor hij met justitie in aanraking is gekomen. Zijn familie heeft vertrouwen in de goede afloop na het intrekken van de verklaringen van de vier vermeende slachtoffers.

Stichting

De 57-jarige Serooskerkenaar heeft in Nederland de Stichting Steun Kinderen Indonesië. Hierdoor komt hij regelmatig op Bali. Hij deelde daar onder meer boeken en schoolspullen uit in een arm dorp, vlakbij Lovina in het noorden van het eiland. Sinds eind september vorig jaar zit hij vast op verdenking van het onzedelijk betasten van vier meisjes in de leeftijd van 9 tot 13 jaar.