PvZ wil Westerschelde in nieuwe regeerakkoord

OOST-SOUBURG - Statenlid Johan Robesin van de PvZ kondigt aan dat hij hierover komende week een brief stuurt naar demissionair premier Mark Rutte.

Zeeuws Diep

Aanleiding voor Robesin zijn uitspraken van de Antwerpse havenwethouder Marc van Peel in het radioprogramma Zeeuws Diep van Omroep Zeeland. Van Peel zei daarin zaterdag dat er binnen enkele jaren maatregelen nodig zijn om - zoals hij het zei - ''de nautische toegankelijkheid'' van Antwerpen te waarborgen.

Hedwigepolder

Robesin: ,,Het is nu wel heel erg duidelijk dat de Vlamingen niet de Hedwigepolder onder zout water willen zetten vanwege het natuurbelang, zoals vastgelegd in de Scheldeverdragen. Daar gaat het helemaal niet om. Zij zijn buitengewoon beducht voor nieuwe juridische acties van de natuurbeweging als Antwerpen een nieuwe verdieping van de Westerschelde aan de orde gaat stellen.”

Arrogant

Volgens de PvZ-voorman neemt havenwethouder Van Peel een arrogante en kwetsende houding aan. ,,Hij zet de verhoudingen op scherp zet en toont geen enkele bereidheid om daadwerkelijk rekening te houden met wat er in Zeeland leeft.”