Nieuwe PET-CT scan in ADRZ Vlssingen

VLISSINGEN -
Nieuw apparaat

Door de komst van de nieuwe scanner zijn meer onderzoeken mogelijk op het gebied van oncologie, cardiologie en neurologie. Niet alleen patiënten uit Zeeland, maar bijvoorbeeld ook uit Goeree-Overflakkee en de regio Bergen op Zoom kunnen nu in Vlissingen terecht.

Techniek

Bij een PET-CT scan wordt zowel een CT-scan als een PET-scan gemaakt. Het hele proces duurt zo'n 35 minuten. De twee scans samen helpen doktoren een betere diagnose te stellen. Voor de scan wordt er een klein beetje radioactieve vloeistof in het lichaam van de patiënt gespoten. De beelden van de scan geven informatie over de organen en bijvoorbeeld tumoren.

Mobiel apparaat

Tien jaar lang had het ziekenhuis een mobiel apparaat. Dat moest gedeeld worden met andere ziekenhuizen. Daardoor kon het ADRZ Vlissingen maar één dag per week patiënten onderzoeken. "Per jaar kwam dat neer op maar 250 mensen. We denken nu dat het drie keer zoveel wordt.. Maar eerlijk gezegd denk ik dat we zelfs daar overheen gaan", vertelt nucleair geneeskundige Jo Verhaegen.