Van der Meet hoopt op deelname aan Grand Slam

OOST-SOUBURG -
De 21-jarige Bevelandse sloot 2012 af op de 284e plaats van de wereldranglijst. Van der Meet kende een succesvol jaar en klom 222 plaatsen op de WTA-ranking. Van der Meet won één toernooi (Breda), maar haalde vooral veel punten in Limoges (kwartfinale, $50.000), Charleroi (finale, $25.000), Dobrich (finale, $25.000) en Rebecq (halve finale, $25.000).

Grand Slam

Komend jaar hoopt Van der Meet, die vooral in mentaal opzicht gegroeid is, de stijgende lijn door te trekken. Ze wil toernooien gaan spelen, waar meer punten te halen zijn. "Zo hoop ik m'n ranking op te krikken, zodat ik hopelijk het kwalificatietoernooi van een Grand Slam kan halen komend jaar", aldus Van der Meet. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet Van der Meet nog zo'n zeventig plaatsen stijgen op de wereldranglijst.

Top vijftig

Op lange termijn heeft Van der Meet zichzelf als doel gesteld de top vijftig van de wereld te halen.

Fed Cupteam

Door haar goede prestaties in 2012 hoort Van der Meet tot de voorselectie van het Fed Cupteam. Nederland komt van 6 t/m 9 februari in Israel uit in Groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone. Binnenkort wordt duidelijk of Van der Meet opgenomen wordt in de definitieve selectie.