Lievense: meer duidelijkheid over wildcards

OOST-SOUBURG -
Eerder gaf de organisator al aan om volgend jaar meer duidelijkheid te scheppen wanneer een atleet in aanmerking komt voor een wildcard. Lievense zei dat zondagmiddag in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport bij Omroep Zeeland.

De organisator uit Zoutelande reageerde in het programma op de ophef die is ontstaan omdat na de sluiting van de inschrijftermijn drie snelle atleten uit Marokko, Kenia en Polen alsnog een wildcard voor de marathon kregen. "Ik denk dat we duidelijk moeten kaderen wanneer een atleet in aanmerking komt voor zo'n wildcard", vertelt Lievense. "Bijvoorbeeld mannen met een tijd onder de 2:20 en vrouwen met een tijd onder de 2:40, maar dat moeten we voor volgend jaar eens goed bekijken." Hij verwacht niet dat er komende week nog meer snelle atleten zich aan zullen melden.

Pissig

Lievense zegt dat Zeeland 'gepast trots' zou moeten zijn dat deze snelle atleten naar de Marathon Zeeland willen komen. Hij vertelt ook dat hij in het begin even 'pissig' was vanwege de kritiek op de organisatie. "Maar binnen een uur zijn we het weer vergeten en lachen we er om", aldus Lievense.

Nog vijf jaar door

Ook vertelt Lievense dat hij voorlopig nog niet van plan is te stoppen als organisator van de Marathon Zeeland. "Ooit heb ik gezegd dat we er tien zouden doen en dan wel verder zouden zien. Inmiddels weet ik dat ik het nog zeker vijf jaar wil blijven doen. We hebben er nog plezier in en willen het evenement nog licht laten groeien komende jaren." Over vijf jaar denkt Lievense dat het wel tijd is om een stapje terug te doen. "Dan ben ik 67 en denk ik dat het mooi is geweest."

Beluister hier de aflevering van Zeeuws Diep Sport met Lein Lievense.