De Nooijer: 'Moeizame eerste seizoenshelft'

GOES -
In juni promoveerde GOES voor het eerst in de geschiedenis van de club naar de hoofdklasse en begon daarin vol ambitie. "We willen verzorgd voetbal spelen en hebben als subdoelstelling het winnen van een periode", zei trainer Gérard de Nooijer in juli. Die doelstelling is inmiddels bijgesteld. "Het niveau is hoog en op basis van de resultaten in de eerste seizoenshelft hebben we de doelstelling dan ook aan moeten passen. Handhaven is ons enige doel", aldus De Nooijer.

Speelwijze

Volgens aanvoerder Gert Jan van Leiden is de speelwijze van GOES de afgelopen maanden veranderd. "We speelden erg goed in het begin van het seizoen, maar haalden toch amper punten. De laatste weken spelen we een stuk minder goed, maar is ons spel meer gebaseerd op strijd leveren. Dat werpt z'n vruchten af. Na de winterstop gaan we proberen het goede voetbal weer terug te krijgen."
GOES staat na de zege van afgelopen zondag tegen Blauw Geel'38 op de twaalfde plaats in de hoofdklasse. Daarmee heeft de ploeg van Gérard de Nooijer aansluiting bij de middenmoot. De volgende competitiewedstrijd speelt GOES op 13 januari, uit bij Brabantia in Eindhoven.