KNHS Zeeland start Springtour Zeeland 2012

OOST-SOUBURG - De competitie bestaat uit vijf wedstrijden (Heinkenszand, Nieuw- en St. Joosland, Nisse (2x) en Nieuwvliet) en de finale in Nieuw- en St. Joosland op 23 juni. Aan de competitie mogen pony's en paarden meedoen.

Voor de paarden geldt dat deelnemers uit de klassen L t/m ZZ mee mogen doen. "Wij wilden heel bewust iets doen voor de Zeeuwse springsport", zegt Sari Hanse uit Kerkwerve. "Voor de dressuursport bestaat de Rabo Stimulans Competitie en nu is er voor de springsport deze competitie."

Het is voor het eerst dat er in Zeeland zo'n competitie opgezet is. "Het doel van deze competitie is om springruiters uiteindelijk door te laten groeien naar een hoger niveau", aldus Hanse.

Om in aanmerking te komen voor de eindzege dienen de deelnemers mee te doen aan drie van de vijf wedstrijden en de finale op 23 juni. In de finale strijden de beste twintig combinaties (alleen paarden) om de eindzege. Voor de pony's en paarden zijn geldprijzen beschikbaar. De winnaar bij de paarden verdient vierhonderd euro.

Aan de competitie mogen alleen ruiters meedoen die lid van een bij de Regio Zeeland aangesloten vereniging.

agenda Springtour Zeeland 2012

1e wedstrijd: 28 januari - Heinkenszand
2e wedstrijd: 17 maart - Nieuw- en St. Joosland
3e wedstrijd: 21 april - Nisse
4e wedstrijd: 12 mei - Nisse
5e wedstrijd: 2 juni - Nieuwvliet
finale: 23 juni - Nieuw- en St. Joosland