Reynaertcollege Hulst beste middelbare school

HULST - In 2004 werd het Reynaertcollege al uitgeroepen tot beste havo van Nederland door Elsevier. De school is meerdere keren in het onderzoek in de top tien terechtgekomen.

Onderzoek Elsevier

Elsevier meet de kwaliteit van scholen af aan het percentage zittenblijvers in de onderbouw. Het blad houdt daarbij rekening met het advies van de basisschool, het percentage leerlingen dat onvertraagd het diploma haalt en het gemiddelde examencijfer.
Ook het verschil tussen het cijfer voor het centraal schriftelijk examen en het schoolexamen telt mee voor de einduitslag. Scholen geven hun leerlingen soms hogere cijfers voor het schoolexamen, wanneer zij verwachten dat deze leerlingen slecht zullen presteren op het centraal examen. De prestaties van alle scholen zijn gemiddeld over drie jaar: 2009, 2010 en 2011. Dat is eerlijker dan scholen af te rekenen op de prestaties van één jaar, volgens de onderzoekers van het weekbad.
Ook het Calvijn College, met vestigingen in Goes en Middelburg, scoort hoog in de twaalfde editie van het onderzoek van Elsevier. Het scholencollege op reformatorische grondslag scoort vooral goed met havo en de gemengd-theoretische leerweg van vmbo.

Onderzoek Volkskrant

Begin december werd in de Volkskrant ook al een lijst met beste en slechtste scholen gepubliceerd. Volgens dat onderzoek levert het Reynaertcollege de beste havo- en vmbo-leerlingen van alle Zeeuwse scholen.