Extra treinen in Zeeland is een 'utopie'

OOST-SOUBURG -
De Zeeuwse gedeputeerde George van Heukelom stelde vorige week nog dat de provincie en de NS gaan onderzoeken of het rendabel is om per uur vier treinen uit Zeeland te laten rijden. Volgens de NS is er geen sprake van dat er binnenkort een onderzoek komt.

Nieuwe dienstregeling

Sinds 9 december vorig jaar geldt de nieuwe dienstregeling van de NS. Per uur vertrekken twee treinen uit Zeeland, Die stoppen op alle Zeeuwse stations. Het provinciebestuur wil daar nog eens twee treinen per uur bij. Die zouden alleen stoppen in de grote plaatsen en dus sneller op hun bestemming zijn.

Reizigersaantallen

NS heeft regelmatig contact met alle provincies met betrekking tot het treinververvoer. "Er wordt doorlopend gekeken naar reizigersaantallen, de verschillende wensen van partijen en wat wij kunnen betekenen in verband met kosten-baten en logistieke mogelijkheden."

Utopie

Volgens de NS wordt eerst gekeken naar reizigersaantallen in de trein in Zeeland. Dat gebeurt op z'n vroegst na de zomer. Pas als die aantallen wijzigingen rechtvaardigen, wordt nagedacht over een onderzoek om de dienstregeling aan te passen. Maar twee treinen extra per uur komen er zeker op korte termijn niet. Zoveel reizigers zijn er niet in Zeeland.