Voorzitter VC Vlissingen denkt aan opstappen

OOST-SOUBURG - Kouman laat weten dat het huidige OTZ-bestuur (dat uit Johan de Visser bestaat) gedane toezeggingen heeft ingetrokken. Het is niet duidelijk waaruit die toezeggingen bestaan. Karl Vergouwen liet dinsdag weten dat De Visser hem geen duidelijkheid kon verschaffen over VC Vlissingen voor het seizoen 2013-14. Dat was voor Vergouwen aanleiding om zijn contract bij OTZ in te leveren. De stichting OTZ (Ondersteuning Topsport Zeeland) staat VC Vlissingen sinds augustus 2010 financieel bij. OTZ is ondermeer verantwoordelijk voor de samenstelling van de technische staf.

Keiharde afspraken

Kouman wil ‘keiharde’ afspraken maken met VC Vlissingen, OTZ en Karl Vergouwen voordat hij definitief besluit om wel of niet op te stappen.

Opstappen

Kouman overwoog in december al om te stoppen. Dat liet hij destijds via een email weten aan de andere bestuursleden. Kouman denkt niet dat er op dit moment andere bestuursleden zijn die aan opstappen denken.

Prive-belangen

Verder stelt Kouman dat hij het jammer vind dat hij een club in opbouw op deze manier niet meer kan dienen. "Persoonlijk heb ik nooit prive-belangen gehad bij de VCV. Dat wil ik ook zo houden". Kouman werd voorzitter bij VC Vlissingen in het najaar van 2010 toen de club met financiële steun van OTZ een herstart maakte. Onder zijn leiding heeft de club het aantal leden verdubbeld (van 150 naar 300) en is de jeugdafdeling flink gegroeid (van 3 naar 12 teams).

Rob Vergouwen

Dinsdag werd bekend dat mede-oprichter Rob Vergouwen uit Wemeldinge in november al uit de stichting OTZ gestapt is. Kouman stelt dat zijn vertrek niet heeft meegespeeld heeft in zijn beslissing.