KLPD haalt kanoërs van Westerschelde

VLISSINGEN -
Voor de veiligheid van de scheepvaart is het voor schepen onder de 12 meter verplicht een motor aan boord te hebben waarmee een snelheid van tenminste 6 kilometer per uur gehaald kan worden. De Waterpolitie begeleidde de kanoërs met hulp van een reddingsboot van de Reddingsbrigade terug naar het strand van Vlissingen.

Aanvaring

Vrijdagavond moest de KLPD al in actie komen toen op het redegebied van Vlissingen een zeeschip onder de vlag van Malta, door een krabbend anker tegen een ander schip dreef. De schade aan beide schepen bleef beperkt doordat de kapitein van het tweede schip nog net op tijd zijn motor kon starten en zijn schip iets achteruit kon trekken.

Onbestuurbaar

In de nacht van zaterdag op zondag dreef een Griekse tanker op de rede van Vlissingen tegen een boei. Bij een manoeuvre om de loods te wisselen kon de boei niet meer ontweken worden. Het schip raakte bij de aanvaring onbestuurbaar. Het zeeschip is door een sleepboot voor nader onderzoek naar de haven van Vlissingen gesleept. De Waterpolitie maakt tegen de kapitein en loods proces-verbaal op.