Constancia schiet Vlissingen naar monsterzege

VLISSINGEN - VC Vlissingen nam pas na rust afstand van PSV. Bij rust leidde de ploeg van trainer Karl Vergouwen nog slechts met 2-1. Constancia had VC Vlissingen met twee doelpunten naar een 2-0 voorsprong geschoten, maar via Mike Hovestadt deed PSV vlak voor rust nog wat terug.

In de 58e minuut zorgde Thomas Ragut voor de 3-1. Nadat Constancia in de 63e minuut zijn derde en Vlissingens vierde treffer op het scorebord had gezet, was het verzet bij de tegenstander gebroken. Via Saïd Bouzambou (75), opnieuw Constancia (77), Randy de Dreu (79) en Sinan Coban (80) liep VC Vlissingen binnen vijf minuten uit naar een 8-1 voorsprong. Constancia: "We speelden veel pressie die periode. PSV speelde met drie man achterin en dat is tegen onze voorhoede dodelijk."

Benjamin Verwest verzorgde het slotakkoord namens Vlissingen door in de 84e minuut de 9-1 te scoren. Even later zorgde Colin Williamson nog voor de tweede Eindhovense treffer. "Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we speelden wel goed", aldus Constancia, die in zijn loopbaan niet eerder vier keer scoorde in een wedstrijd.
VC Vlissingen kwam in blessuretijd nog met tien man te staan. Randy de Dreu ontving in de laatste minuut zijn tweede gele kaart. Door de ruime overwinning klimt VC Vlissingen naar de tweede plaats in de eerste klasse C.