Beasts of the Southern Wild openingsfilm FbtS

VLISSINGEN -
De film won dit jaar op het Filmfestival van Cannes zowel de Camera d’Or (beste debuutfilm) als de Fripresci prijs (prijs van de internationale filmkritiek). Eerder mocht de maker de Grand Jury Award in ontvangst nemen op het Sundance Film Festival.

Lisa Smit

Dinsdagavond is ook de poster van het festival onthult aan de zijgevel van bioscoop Cinecity in Vlissingen. Het model op de poster, gemaakt door fotograaf Fjodor C.Buis is de jonge actrice Lisa Smit. Zij speelt vanaf haar twaalfde jaar in films zoals TBS en Shocking Blue en onlangs in de tv-serie dokter Deen met Monique van der Ven.

Ferdinandusse

De jury van de film & literatuurcompetie bestaat dit jaar uit schrijfster Jessica Durlacher, actrice Liz Snoijink, schrijver en programmamaker Abdelkader Benali, directeur van het Rotterdam Mediafonds en voormalig directeur van het Nederlands filmfestival Jacques van Heijningen, schrijver Jan van Mersbergen en acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn.Rinus Ferdinandusse is vanaf 2002 juryvoorzitter en zal ook dit jaar die rol weer op zich nemen.
Het festival Film by the Sea wordt gehouden van 14 tot 23 september.