Rabobank gaat nog meer kantoren sluiten

VLISSINGEN -
Door het toenemende bankieren via internet of telefoon, is het volgens de Rabobank niet meer rendabel om de bemande kantoren in de kleine kernen open te houden. De bankfilialen worden in de loop van 2013 omgebouwd tot 'zelfservicepunten' zonder personeel.

Medewerkers

In de omgebouwde filialen, met uitzondering van die in Kortgene, kunnen ondernemers en particulieren naast pinnen en chippen ook geld blijven storten. Voor mensen die niet zonder hulp bankzaken kunnen regelen, zullen bankmedewerkers op afroep beschikbaar blijven.

Telefonisch

Tien bankmedewerkers die met de verandering te maken krijgen, behouden hun baan. Ze zullen in het klantencontactcentrum in Vlissingen telefonisch en via internet hun werk voortzetten. De bankvestigingen in Middelburg, Domburg, Vlissingen en Kamperland blijven bemand.

Oosterschelde

Eerder dit jaar maakte ook Rabobank Oosterschelde al bekend acht van de veertien kantoren te gaan sluiten. Het gaat om de kantoren in 's-Gravenpolder, Kruiningen, Krabbendijke, Burgh-Haamstede, Bruinisse, Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk. Vanaf september 2013 zijn alleen de kantoren in Zierikzee, Tholen, Goes, Heinkenszand, Yerseke en Kapelle nog open.